O Investitoru | Green Escape

O investitoru

Uveliko u petoj deceniji svog poslovanja, kompanija Imel je sinonim za najviše standarde inovativnog projektovanja, izvođenja objekata i celih kompleksa, kao i održavanje i upravljanje nekretninama, kako iz svog bogatog rent portfolija, tako i svojih klijenata za čije potrebe su izgrađeni tailor made objekti. 

Kompanija Imel Group d.o.o. osnovana je 1981. godine, kao mešovito deoničarsko društvo koje se bavi inženjeringom, projektovanjem, planiranjem i izgradnjom objekata za poznate investitore i kupce, ali i za tržište. Osim pomenutog, radi i na istraživanju i razvoju novih lokacija. Svojim delovanjem tokom proteklih 40 godina izgradila je neke od značajnih poslovnih i stambenih kompleksa i u velikoj meri doprinela razvoju Novog Beograda. 

Kompanija Imel Properties d.o.o. je osnovana 2010. godine, logičnim sledom, kao dodatak postojećoj strukturi i to radi upravljavanja i održavanja nekretninama u vlasništvu IMEL kompanija. Tokom 12 godina postojanja, izrasla je u stub poslovanja koji upravlja i održava više od 18.000 kvadratnih metara poslovnog prostora različitih namena.

Gradeći nove poslovne objekte, Imel daje modernu formu i strukturu Novom Beogradu, neprestano ga unapređujući i šireći kvalitet ponude, kako poslovnih, tako i stambenih objekata. Neki od njihovih najpoznatijih objekata  postali su svakodnevne odrednice Beograđana, kao što je naselje Bežanijska kosa u Bloku 51 koje su oni započeli i više poslovni i stambenih objekata u Bloku 21 među kojima se posebno ističu Imel poslovna zgrada (Bank Of China ) i McDonald’s drive in and Head Office, MPC poslovna zgrada, zgrada Uprave i back office zgrada Societe Generale banke (sada OTP banka), robne kuće Kika (sada Emezzeta) i Merkur (sada Okov), Green Escape Complex i druge.

IMEL kao brand predstavlja jedno od vodećih imena na tržištu nekretnina, koje sa sobom nosi kvalitet, inovativnost i dugovečnost.